עמוד הכשרה טכנולוגית מציג מאגר של הכשרות טכנולוגיות, ומסייע לך לענות על שאלות כמו "כמה מרוויחים בוגרי המסלול?", "מהם תנאי הקבלה הבסיסיים"? ועוד.
הכשרה טכנולוגית היא מסלול לימוד שונה מתואר ראשון, כאשר בסופו של המסלול מקבלים תעודת הנדסאים או טכנאים ואפשר להתחיל לעבוד מיד במקצוע הספציפי.
כדי להגיע לעמוד הכשרה טכנולוגית, פשוט מחפשים בתיבת החיפוש שבעמוד הראשי את שם ההכשרה עליה רוצים לקבל מידע. לא בטוחים מה מעניין אתכם? כדאי להיעזר במאגר הלימודים.
איזה מידע אפשר למצוא בעמוד הכשרה טכנולוגית?
בראש העמוד מופיע מידע כללי על ההכשרה בה העמוד עוסק: תיאור ההכשרה, קישור לעולם התוכן אליו היא שייכת, מגמות הקשורות אליה, ורשימה של מוסדות הלימוד בהם ההכשרה נלמדת.
כאשר המסלול נלמד במוסדות רבים (כמו במקרה של הנדסה אזרחית) יופיע גם כפתור יש עוד, ולחיצה עליו תציג מוסדות לימוד נוספים בהם לומדים את המסלול.
אם גוללים למטה, מגיעים לתמונת המצב בהכשרה, שם יש מידע שיעזור להבין האם ההכשרה מתאימה לך:
עמוד הכשרה טכנולוגית כולל גם גרף, המציג את שכר הבוגרים והבוגרות של ההכשרה הספציפית, לפי מספר השנים שעברו מסיום ההכשרה. ככה זה נראה:
שימו לב שיש הכשרות בהן מתחילים בשכר נמוך אך הוא קופץ אחרי מספר שנים, ויש הכשרות בהן הבוגרים מרוויחים שכר מעל הממוצע כבר עם סיום המסלול, אולם השכר כמעט ולא עולה בהמשך.
שכר הוא משתנה חשוב כשניגשים לבחור לעצמנו קריירה, לכן כדאי להשוות בין ההכשרות השונות, ולהבין את השינוי בשכר לאורך השנים.
מתחת לגרף אפשר לראות את "הענפים העיקריים בהם משתלבים הבוגרים והבוגרות". המידע הזה יסייע לך להבין איפה עובדים אנשים שסיימו את ההכשרה.
החלק הבא בעמוד עוזר להבין באילו תחומים מועסקים הבוגרים והבוגרות של מסלול הלימודים. לפי הכותרת אפשר להבין עד כמה הקשר מובהק.
לדוגמה, אפשר לראות שמי שסיימו הכשרה טכנולוגית של הנדסת תוכנה (תואר הנדסאי) המשיכו למגוון תחומי עיסוק:
הגענו לחלק האחרון בעמוד המציג הכשרות טכנולוגיות נוספות שכדאי לבדוק. אם יש הכשרה ספציפית שעניינה אותך, אפשר לקבל מידע נוסף באתר האגף להכשרה טכנולוגית.
אז איזו הכשרה מעניינת אותך? למאגר הלימודים >>