עמוד תואר ראשון באתר מציג מידע על תואר ראשון ספציפי, ומסייע לך לענות על שאלות כמו "כמה מרוויחים בוגרי התואר הזה?", "מה הסיכוי להתקבל ללימודים?" ועוד.
כדי להגיע לעמוד תואר ראשון, פשוט מחפשים בתיבת החיפוש שבעמוד הראשי את שם התואר עליו רוצים לקבל מידע. לא בטוחים מה שם התואר? כדאי להיעזר במאגר הלימודים.
איזה מידע אפשר למצוא בעמוד תואר ראשון?
בראש העמוד מופיע מידע כללי על התואר בו העמוד עוסק: תיאור התואר, קישור לעולם התוכן הכללי ורשימה של מוסדות הלימוד בהם התואר נלמד.
כאשר התואר נלמד במוסדות רבים (כמו במקרה של מדעי המחשב) יופיע גם כפתור יש עוד, ולחיצה עליו תציג מוסדות לימוד נוספים בהם לומדים את התואר.
לחיצה על שם של מוסד לימודים מובילה לעמוד נוסף, עם נתונים סטטיסטיים של התואר באותו מוסד. לדוגמה, בכניסה לעמוד מדעי המחשב ולחיצה על מכללת הדסה, מקבלים מידע על בוגרי מדעי המחשב במכללת הדסה.
בגלילה מטה, מגיעים לתמונת המצב בתואר, שם יש מידע שיעזור להבין האם התואר הזה מתאים לך, ומה עליך לעשות כדי להגדיל את הסיכוי שלך להתקבל:
אגב, אם יש לך התלבטות בין אוניברסיטה למכללה, אפשר גם לסנן את המידע המוצג לפי אוניברסיטאות ומכללות, ממש כמו בגיף למטה:
בעמוד מוצגים גם שני גרפים. הגרף הראשון מציג את השכר הממוצע של הבוגרים והבוגרות בתואר:
שימו לב שהגרף מציג את גובה השכר לפי מספר השנים שעברו מסיום התואר הראשון. יש תארים בהם מתחילים בשכר נמוך אך הוא קופץ אחרי מספר שנים, ויש תארים בהם הבוגרים מרוויחים שכר מעל הממוצע כבר עם סיום התואר, אולם השכר כמעט ולא עולה בהמשך.
שכר הוא משתנה חשוב כשניגשים לבחור לעצמנו קריירה, לכן כדאי להשוות בין תארים שונים, ולהבין את השינוי בשכר לאורך השנים.
מתחת לגרף מופיעים הענפים העיקריים בהם משתלבים הבוגרים והבוגרות.
המידע הזה יסייע לך להבין מה בעצם עושים עם התואר הזה, או במילים אחרות, איפה אנשים שלמדו את התואר עובדים.
הגענו לגרף האחרון בעמוד - השוואה בין מוסדות לימוד. ההשוואה הזו יכולה לעזור לך להבין את ההבדלים בין המוסדות השונים, את סיכויי הקבלה שלך לכל מוסד ואת פוטנציאל השכר.
איך משווים? בוחרים איזה נתון להשוות (שכר, תעסוקה, בגרות, פסיכומטרי וסיום בזמן) ובין אילו מוסדות להשוות. כמו בגיף למטה:
החלק הבא בעמוד עוזר להבין באילו תחומים מועסקים הבוגרים והבוגרות של מסלול הלימודים. לפי הכותרת אפשר להבין עד כמה הקשר מובהק.
לדוגמה, אפשר לראות שרוב מי שמסיים לימודי תואר ראשון בהנדסת תוכנה, עובד במקצועות כמו פיתוח תוכנה, תכנות יישומים, הבטחת איכות, ניהול שירותים בענפי טכנולוגיות מידע וניהול שירותים מקצועיים אחרים:
בסוף הדף תמצאו גם המלצות לתארים נוספים מאותו עולם תוכן והמלצות ללימודים עם פוטנציאל לשכר גבוה בעתיד. אפשר לעבור בין ההמלצות ולקבל רעיונות נוספים.
אז איזה תואר מעניין אותך? למאגר הלימודים >>